Kosten van een Verhuurhypotheek

Bij Verhuurhypotheek.nl kunt u terecht voor financiering voor woningen die commercieel verhuurd (gaan) worden, waarbij de woningen als onderpand dienen voor de lening. Maar wat kost zoiets nou eigenlijk?

Allereerst is het belangrijk te weten dat een verhuurhypotheek duurder is dan andere hypothecaire leningen. Logisch, er wordt immers van uitgegaan dat u aan de woning gaat verdienen. Die hogere kosten zijn te relateren aan andere rentetarieven die gelden voor een verhuurhypotheek. Omdat de verhuur van uw woning u rendement oplevert, brengen geldverstrekkers een renteopslag van rond 1 procent in rekening.

Ook dient u rekening te houden met een deel eigen geld dat moet worden ingebracht. Voor het kopen van een woning die u gaat verhuren moet altijd eigen geld worden ingelegd. Afhankelijk van de geldverstrekker is het mogelijk 50 tot maximaal 90 procent van de waarde van het pand in verhuurde staat te lenen. Het resterende bedrag moet u uit eigen middelen financieren. Ook taxatiekosten zijn voor rekening van de kredietnemer.

Verhuurhypotheek biedt financieringen aan met een looptijd tot maximaal 35 jaar, met een of meerdere verhuurde panden als onderpand. Wij bieden financieringen met of zonder aflossing aan en een rentevaste periode van 1 tot 10 jaar.

Voor onze diensten brengen wij u een afsluitprovisie in rekening. U betaalt ons op basis van no cure no pay.