Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op de meeste gestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Als u uw particulier of zakelijk vastgoed wilt verhuren heeft u een verhuurhypotheek nodig. Bij Verhuurhypotheek.nl kunt u terecht voor deze financiering, maar ook voor al uw overige vragen over de verhuur van uw vastgoed.

Een verhuurhypotheek is doorgaans duurder dan andere hypothecaire leningen. Dat is ook logisch, u gaat immers aan de verhuur verdienen. Lees hier meer over de kosten.

Om een woning te kunnen verhuren heeft u een verhuurhypotheek nodig. Dat is verplicht.

Voor een verhuurhypotheek kunt u terecht bij verschillende hypotheekverstrekkers.

Net als bij andere hypothecaire leningen dient u ook bij een verhuurhypotheek een deel eigen geld in te brengen. Afhankelijk van de geldverstrekker is het mogelijk 50 tot 90 procent van de waarde van het pand in verhuurde staat te lenen. Het resterende bedrag moet u uit eigen middelen financieren.

De hoogte van het te lenen bedrag is afhankelijk van uw huidige situatie en uw wensen. Hoeveel geld u kunt lenen is ook afhankelijk van factoren als verwachte huurinkomsten en of de woning al verhuurd is. Bent u benieuwd wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met Verhuurhypotheek.nl. Ons team helpt u graag verder.

Om uw woning te kunnen verhuren dient u uw huidige hypotheekverstrekker om toestemming te vragen. De meeste geldverstrekkers gaan hier niet mee akkoord. U dient dan een verhuurhypotheek af te sluiten.

Ja hoor, dat kan zeker. Wel moet u een verhuurhypotheek afsluiten. Om uw huidige financiering om te zetten naar een verhuurhypotheek moet er overwaarde op de woning zitten. Houdt rekening met een eventuele boeteclausule.

In deze verhitte woningmarkt is het een goede optie om een tweede woning aan te schaffen om uw (klein)kinderen op weg te helpen. Als uw kinderen huur aan u gaan betalen heeft u een verhuurhypotheek nodig.

Een verhuurhypotheek en een beleggingshypotheek zijn hetzelfde. Ook worden dergelijke financieringen ook wel investeringshypotheken genoemd.

Zolang de huurinkomsten niet uw hoofdinkomsten zijn bent u een particuliere verhuurder. Ook als u een bedrijfspand bezit dat u wilt verhuren wordt u als een zakelijke verhuurder gezien. Voor een zakelijke verhuurhypotheek voor professionele vastgoedinvesteerders gelden andere voorwaarden. Bij verhuurhypotheek.nl kunt u voor beide vormen terecht.

Ook voor de financiering van zakelijk vastgoed zoals een winkelpand, horecagelegenheid, bedrijfshal of kantoorpand kunt u bij Verhuurhypotheek.nl terecht. Ons team begeleidt u van a tot z naar de meest optimale financiering voor uw zakelijk vastgoed.

Nu de spaarrente laag is en de vraag naar woningen groot is investeren in vastgoed een goede manier om wat vermogen op te bouwen.

Verhuurhypotheek.nl werkt met een groot aantal professionele aanbieders van huurhypotheken. Hierdoor kunnen wij onze klanten altijd de meest passende oplossing bieden. U kunt bij Verhuurhypotheek.nl terecht voor de aankoop van uw eerste beleggingswoning, maar ook voor de (her)financiering van uw opgebouwde woningportefeuille.

Plan meteen een afspraak

Liever inzoomen op uw persoonlijke situatie? Laat uw emailadres achter en we plannen een persoonlijk gesprek.