FAQ Help Center

Hieronder vindt u de antwoorden op de meeste gestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Als u uw particulier of zakelijk vastgoed wilt verhuren heeft u een verhuurhypotheek nodig. Bij Verhuurhypotheek.nl kunt u terecht voor deze financiering, maar ook voor al uw overige vragen over de verhuur van uw vastgoed.

Om een woning te kunnen verhuren heeft u inderdaad verplicht een verhuurhypotheek nodig.

De hoogte van het te lenen bedrag is afhankelijk van uw huidige situatie en uw wensen. Hoeveel geld u kunt lenen is ook afhankelijk van factoren als verwachte huurinkomsten en of de woning al verhuurd is. Bent u benieuwd wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op ons team.

Ja hoor, dat kan zeker. Wel moet u een verhuurhypotheek afsluiten. Om uw huidige financiering om te zetten naar een verhuurhypotheek moet er overwaarde op de woning zitten. Houdt rekening met een eventuele boeteclausule.

Een verhuurhypotheek en een beleggingshypotheek zijn hetzelfde. Ook worden dergelijke financieringen ook wel investeringshypotheken genoemd.

Ook voor de financiering van zakelijk vastgoed zoals een winkelpand, horecagelegenheid, bedrijfshal of kantoorpand kunt u bij Verhuurhypotheek.nl terecht. Ons team begeleidt u van a tot z naar de meest optimale financiering voor uw zakelijk vastgoed.

Klik hier voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van verhuren.

Een verhuurhypotheek is doorgaans duurder dan andere hypothecaire leningen. Dat is ook logisch, u gaat immers aan de verhuur verdienen. Lees hier meer over de kosten.

Net als bij andere hypothecaire leningen dient u ook bij een verhuurhypotheek een deel eigen geld in te brengen. Afhankelijk van de geldverstrekker is het mogelijk 50 tot 90 procent van de waarde van het pand in verhuurde staat te lenen. Het resterende bedrag moet u uit eigen middelen financieren.

Om uw woning te kunnen verhuren dient u uw huidige hypotheekverstrekker om toestemming te vragen. De meeste geldverstrekkers gaan hier niet mee akkoord. U dient dan een verhuurhypotheek af te sluiten.

In deze verhitte woningmarkt is het een goede optie om een tweede woning aan te schaffen om uw (klein)kinderen op weg te helpen. Als uw kinderen huur aan u gaan betalen heeft u een verhuurhypotheek nodig.

Vanaf 3 verhuurde objecten classificeert u als professionele verhuurder / vastgoedbelegger. Heeft u minder dan 3 verhuurde objecten in uw bezit, maar wilt u daar op termijn wel naartoe groeien, dan kunt u onder bepaalde voorwaarden een zakelijke financiering krijgen. Heeft u deze ambitie niet, dan bent u een particuliere verhuurder. Bij verhuurhypotheek.nl kunt u voor beide vormen terecht.

Nu de spaarrente laag is en de vraag naar woningen groot is investeren in vastgoed een goede manier om wat vermogen op te bouwen.

Stuur ons uw bericht